Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.sportakias.gr. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, η χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της www.sportakias.gr από τον επισκέπτη/ χρήστη προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία του με τους παρακάτω όρους χρήσης, αγοράς και πώλησης, που ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου, που περιλαμβάνεται στην ανωτέρω ιστοσελίδα. Συνεπώς, ο επισκέπτης/ χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους αυτούς πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου και εάν δεν συμφωνεί, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου της. Η www.sportakias.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, ανανεώσει ή αναβαθμίσει τους όρους χρήσης οποτεδήποτε και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του επισκέπτη/ χρήστη. Ο επισκέπτης/ χρήστης υποχρεούται να ελέγχει το περιεχόμενο των όρων χρήσης για ενδεχόμενες αλλαγές. Η εξακολούθηση της χρήσης της www.sportakias.gr, ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές σημαίνει την ανεπιφύλακτη, εκ μέρους του επισκέπτη/ χρήστη, αποδοχή των όρων.

 1. Γενικοί Όροι
  Η ιστοσελίδα www.sportakias.gr περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό κατάστημα της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΕΛΕΝΗ» και με τον διακριτικό τίτλο «SPORT CENTER», η οποία εδρεύει στην Λιβαδειά Βοιωτίας, επί της οδού Δημάρχου Ανδρεαδάκη, αριθμός 46, με ΑΦΜ 046389772, Δ.Ο.Υ Λιβαδειάς και τηλέφωνο 2261023995.
 2. Εγγραφή
  Ο επισκέπτης/ χρήστης που επιθυμεί να εγγραφεί και να κάνει χρήση της ιστοσελίδας www.sportakias.gr δηλώνει ότι όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία εγγραφής που παρέχει στην www.sportakias.gr είναι αληθή, ακριβή, έγκυρα και πλήρη, καθώς επίσης υποχρεούται να διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής ώστε αυτά να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα και πλήρη.
 3. Σύμβαση πώλησης – Παραγγελία προϊόντων
  Οι πληροφορίες που περιέχονται στους παρόντες Όρους και οι λεπτομέρειες στην παρούσα ιστοσελίδα δεν συνιστούν πρόταση πώλησης αλλά πρόσκληση για ενημέρωση. Δεν θα θεωρείται ότι έχει καταρτιστεί σύμβαση μεταξύ ημών και εσάς αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα, παρά μόνο όταν η παραγγελία σας γίνει ρητώς αποδεκτή από εμάς. Αν δεν δεχτούμε την παραγγελία σας και τα χρήματα έχουν ήδη αφαιρεθεί από το λογαριασμό σας, τότε αυτά επιστρέφονται ατόκως στο ακέραιο.
  Για να κάνετε μία παραγγελία θα σας ζητηθεί να ακολουθήσετε τη διαδικασία της αγοράς και να πατήσετε το κουμπί «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ». Κατόπιν θα λάβετε ένα email από εμάς το οποίο θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της παραγγελίας σας («Επιβεβαίωση Παραγγελίας»). Η λήψη του email επιβεβαιώνει την ολοκλήρωση της παραγγελίας και την αποδοχή της από μέρους μας.

 4. Περιγραφή των προϊόντων
  Οι πληροφορίες που δίνονται στην ιστοσελίδα www.sportakias.gr και αφορούν την ποιότητα, την ποσότητα, τα κύρια χαρακτηριστικά και τις τιμές των προϊόντων είναι απολύτως ακριβείς. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα προϊόντα είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δεσμεύουν την ιστοσελίδα www.sportakias.gr. Επίσης περιγραφές των προϊόντων που έχουν οριστεί από τους προμηθευτές μας ή συνεργάτες μας είναι ενδεικτικές και δεν δεσμεύουν την www.sportakias.gr.

 5. Τιμή προϊόντων
  Η τιμή που ισχύει είναι αυτή που αναγράφεται σε κάθε προϊόν. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πάντα ο εκάστοτε Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Ο πελάτης πληρώνει πάντα το αναγραφόμενο κόστος κατά τον χρόνο παραγγελίας του. Η sportakias.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τροποποιήσει τις τιμές και την περιγραφή οποτεδήποτε, χωρίς να υποχρεούται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό. Η αλλαγή των όρων χρήσης δεν καταλαμβάνει παραγγελίες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

 6. Διαθεσιμότητα προϊόντων
  Η αναγραφόμενη διαθεσιμότητα προϊόντων είναι ενδεικτική και όχι δεσμευτική. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας, η sportakias.gr εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των πελατών με email εντός 2 ημερών από την ημέρα της παραγγελίας, δεν φέρει όμως καμία ευθύνη για τη  διαθεσιμότητας τους.
 7. Τρόποι Πληρωμής
  Η πληρωμή των προϊόντων γίνεται με τους εξής τρόπους: 1) με πιστωτική κάρτα, 2) με τραπεζική κατάθεση  και 3) με αντικαταβολή.

  α) Με πιστωτική κάρτα
  Η συναλλαγή με πιστωτική κάρτα γίνεται με VISA, MAESTRO και MASTERCARD, σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ του αγοραστή και κατόχου της κάρτας μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Η διαδικασία χρήσης της πιστωτικής κάρτας, γίνεται αποκλειστικά ανάμεσα στην τράπεζα και τον κάτοχο, καθώς μόλις ολοκληρώσετε την συμπλήρωση όλων των στοιχείων που απαιτούνται για την καταχώρηση της παραγγελίας θα μεταφερθείτε αυτόματα στο ασφαλές site της συνεργαζόμενης τράπεζας, όπου θα έχετε την δυνατότητα να συμπληρώσετε απευθείας τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Η sportakias.gr δεν έχει καμία συμμετοχή, και τα ευαίσθητα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας δεν αποθηκεύονται στο σύστημα της. Σε κάθε περίπτωση αγοράς, ο χρήστης-αγοραστής θα πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον κάτοχο της Πιστωτικής Κάρτας. Σε αντίθετη περίπτωση, η www.sportakias.gr, δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν έχει υποχρέωση επιστροφής χρημάτων.

  β) Με τραπεζική κατάθεση
  Η κατάθεση πραγματοποιείται στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ- 6887140049294 (IBAN: GR7201718870006887140049294). Στο ηλεκτρονικό έντυπο κατάθεσης της τράπεζας, γράφεται το ονοματεπώνυμο ή τον αριθμό της παραγγελίας και μας αποστέλλεται το αντίγραφο σε mail ή μας ενημερώνεται τηλεφωνικά. Αν η κατάθεση δεν πραγματοποιηθεί εντός δύο (2) ημερών, τότε η παραγγελία ακυρώνεται αυτομάτως. Το κόστος τραπεζικής προμήθειας επιβαρύνει τον πελάτη.

  γ) Με αντικαταβολή
  Ο πελάτης μπορεί να πληρώσει τον υπάλληλο της ταχυμεταφορικής εταιρίας με την παράδοση των προϊόντων στο χώρο του. Για αποστολές με αντικαταβολή, ο πελάτης για παραγγελίες από 65,00 ευρώ και πάνω δεν επιβαρύνεται με επιπλέον χρέωση. Για παραγγελίες από 64,99 ευρώ και κάτω επιβαρύνεται με επιπλέον χρέωση 2,00 ευρώ.

 8. Αποστολή και παράδοση προϊόντων
  Η αποστολή και παράδοση προϊόντων γίνεται εντός 24-72 ωρών, από την ημέρα της παραγγελίας, μέσω της ΕΛΤΑ  COURIER. Για τυχόν καθυστέρηση λόγω ανωτέρας βίας  (π.χ  ακραίων καιρικών φαινομένων, απεργιών κτλ) που παρατείνουν την προθεσμία παράδοσης, η www.sportakias.gr δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη.

 9. Έξοδα αποστολής
  Η sportakias.gr δεν χρεώνει έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 65,00 ευρώ, ανεξάρτητα από το βάρος της παραγγελίας, αλλά και από την απόσταση που προβλέπεται για την παράδοση του προϊόντος εντός Ελλάδος. Για παραγγελίες από 64,99 ευρώ και κάτω, τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στο ποσό των 3,50 ευρώ για την παράδοση προϊόντων εντός της Ελλάδος. Τα έξοδα αποστολής για την Κύπρο ανέρχονται στο ποσό των 19,90 ευρώ και εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης είναι 1-4 μέρες. Για χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κόστος είναι 39,90 ευρώ, χωρίς δυνατότητα αντικαταβολής. Στις χώρες όπου οι παραγγελίες περνούν από τελωνείο, τα έξοδα εκτελωνισμού επιβαρύνουν τον αγοραστή. Σε δυσπρόσιτες περιοχές ενδέχεται να παρατείνεται η προθεσμία παράδοσης.
 10. Ακύρωση παραγγελίας
  Μπορείτε να διακόψετε την παραγγελία που βρίσκεται σε εξέλιξη, πατώντας ακύρωση. Εφόσον η παραγγελία έχει αποσταλεί και παραδοθεί σε courier, δεν είναι δυνατή η ακύρωση της.
 11. Υπαναχώρηση- Πολιτική επιστροφών
  Ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει το προϊόν που αγοράστηκε από την sportakias.gr εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που ο πελάτης ή τρίτο πρόσωπο υποδεικνυόμενο από τον πελάτη αποκτά φυσική κατοχή του προϊόντος, ασκώντας το δικαίωμα της υπαναχώρησης, με την προϋπόθεση ότι το προϊόν βρίσκεται στην άρτια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις τους. Επιπλέον, οφείλετε να συμπεριλάβετε την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο, το δελτίο αποστολής. Έπειτα και μόνο κατόπιν έγκρισης από το κατάστημα θα ξεκινήσουν οι ανάλογες διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση η παραγγελία θα επιστρέφεται με τα έξοδα να επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου τον καταναλωτή. Επισημαίνουμε ότι τα έξοδα, όπως και η ευθύνη μεταφορά του προϊόντος επιβαρύνουν τον πελάτη, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 9,90 ευρώ.

  Για την άσκηση του δικαιώματος της υπαναχώρησης, έχετε υποχρέωση να συμπληρώσετε και να αποστείλετε το ειδικό «έντυπο υπαναχώρησης», που είναι διαθέσιμο στο δέμα. Επιστροφές προϊόντων δεν θα γίνονται δεκτές αν δεν συμπληρωθεί και δεν αποσταλεί το ανωτέρω «έντυπο υπαναχώρησης».

  Η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων θα ολοκληρωθεί εντός το αργότερο 8 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα και εφόσον αυτά είναι σε άριστη κατάσταση. Τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό του πελάτη, τον οποίο ο ίδιος θα δηλώσει στο ειδικό έντυπο υπαναχώρησης.

 12. Ελαττωματικό προϊόν
  Στην απίθανη περίπτωση που παραλάβετε ένα ελαττωματικό ή κατεστραμμένο προϊόν, έχετε δικαίωμα να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε και να το αντικαταστήσετε με άλλο προϊόν μέχρι του ύψους του τιμήματος που έχετε καταβάλλει ή με πρόσθετο τίμημα αν εσείς το επιθυμείτε.
 13. Αλλαγή προϊόντος
  Στην περίπτωση που επιθυμείτε την αλλαγή του προϊόντος που σας έχει αποσταλεί, τα έξοδα αποστολής προς το κατάστημα είναι δωρεάν, ενώ τα έξοδα επαναποστολής του νέου προϊόντος που θα επιλέξετε ανέρχονται στο ποσό των 5,02 ευρώ.

  Σε περίπτωση που επιθυμείτε για δεύτερη ή περισσότερες φορές την αλλαγή του προϊόντος, τα έξοδα αποστολής, καθώς και η ευθύνη της μεταφοράς τους, επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη. Οι επιστροφές θα γίνονται δεκτές μόνο αν πραγματοποιούνται μέσω οποιασδήποτε εταιρίας courier, και όχι μέσω ταχυδρομείου.

 14. Περιορισμοί Ευθύνης
  Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η εκτέλεση κάποιας παραγγελίας, η sportakias.gr έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει και να μην την εκτελέσει, ενώ σε περίπτωση που έχει ήδη εισπραχθεί το τίμημα, η sportakias.gr προχωρά σε επιστροφή του με κατάθεση στο Τραπεζικό λογαριασμού του πελάτη.

 15. Δεσμοί (links) από άλλους διαδικτυακούς τόπους (websites)
  Η sportakias.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων τα οποία παραπέμπουν μέσω «δεσμών», hyperlinks ή άλλων διαφημιστικών banners στο www.sportakias.gr. Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά την επίσκεψη/ χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η sportakias.gr σε καμία περίπτωση δε πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων τα οποία παραπέμπουν μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banners στο  www.sportakias.gr ή συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
 16. Διαφημιστικά- Ενημερωτικά μηνύματα (newsletter, sms κτλ)
  Η sportakias.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της να επιλέξουν την πληροφόρηση τους για νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν  προσφορές  κτλ,  με  την  αποστολή  διαφημιστικών –  ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση ή τηλεφωνικά. Η sportakias.gr δεν θα χρησιμοποιεί καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνεται πλέον ενημερωτικά μηνύματα, μπορείτε να ζητήσετε την διακοπή αυτής της υπηρεσίας.
 17. Προσωπικά Δεδομένα
  Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.sportakias.gr χωρίς να δώσει καμία προσωπική πληροφορία. Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, κλπ.) και των συναλλαγών των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις αλλαγές σε εμπορικό κατάστημα.

  Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία θέτετε στη διάθεση μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν την εκτέλεση των συναλλαγών σας, την επικοινωνία, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενημέρωση σας για νέα προϊόντα ή προσφορές, τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 Ν. 2472/1997, και με κανένα τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν ή δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους (με εξαίρεση όπου προβλέπεται στο Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές). Οι χρήστες διατηρούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή το δικαίωμα ενημέρωσης, διαγραφής ή και εναντίωσης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων τους βάσει των άρθρων 12 και 13 του Ν. 2472/1997.

 18. Ασφάλεια
  Το ηλεκτρονικό κατάστημα sportakias.gr έχει βασική προτεραιότητα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες.

  Το ηλεκτρονικό κατάστημα sportakias.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer). Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση διαδικτυακών τόπων (web sites) στους διαδικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των διαδικτυακών χρηστών και των διαδικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μια κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ του πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχθεί κατά τη μεταφορά τους.

 19. Εφαρμοστέο Δίκαιο- Αρμοδιότητα Δικαστηρίων
  Η sportakias.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών της. Όλες οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω της sportakias.gr αποτελούν συνάψεις σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως, οι οποίες διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), όπως αυτός ισχύει σήμερα, και την ειδικότερη νομοθετική ρύθμιση με το ΠΔ 131/2003, όπως αυτό ισχύει, για την ρύθμιση του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ΚΥΑ Ζ1-891/13-06-2013 για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

  Ο χρήστης έχει δικαίωμα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον είναι δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τις διατάξεις του Ελληνικού Αστικού Κώδικα (εφόσον έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος ηλικίας και δεν τελεί σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Η sportakias.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αξιώσει την επιστροφή από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελιών που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα. Αποκλειστικά αρμόδια δικαστήρια για κάθε είδους διαφορά που τυχόν προκύψει από την χρήση της ιστοσελίδας και από τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν έσω αυτής, είναι τα Δικαστήρια της Λιβαδειάς.